Click here for english

De fysiotherapeut kan u op diverse manieren helpen, hij of zij adviseert, behandelt en begeleidt. Afhankelijk van de aard van uw klachten zijn er in zijn algemeenheid drie soorten behandelingen te onderscheiden:

  • Massage
    Een vertrouwd en beproefd middel tegen pijn en spierspanning. Het bevordert de bloedsomloop in het weefsel en vermindert de spierspanning.
  • Bewegingstherapie (ook wel oefentherapie genoemd)
    U kunt hierbij denken aan bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, het vergroten van spierkracht, een betere houding aanleren, een beter evenwicht aanleren en dergelijken. In onze praktijk wordt daarbij ook trainingsapparatuur gebruikt, zoals u op de foto's kunt zien.
  • Fysische therapie
    Deze therapie bestaat onder meer uit warmte- behandeling, electrotherapie en geluidsgolftherapie en is vooral gericht op herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting.

Een behandeling duur ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht(en) door u vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.